DE DOORBLOEDING VERHOGEN VOOR MEER SPIERKACHT

DE DOORBLOEDING VERHOGEN VOOR MEER SPIERKACHT

Een betere doorbloeding voor meer spierkracht, conditie en een betere gezondheid

Bloedcirculatie

Een goede doorbloeding zorgt voor meer energie en betere sportprestaties. Vaak wordt vasculariteit of de pomp erg mooi gevonden en dat is niet voor niks.

Bloed voorziet het hele lichaam en de hersenen van zuurstof, voedingsstoffen en zorgt ervoor dat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden.

De doorbloeding wordt geregeld door stikstofmoxide (NO) in het lichaam. Dit wordt aangemaakt tijdens lichaamsbeweging en door de juiste voedingsmiddelen.

Zuurstof en voedingsstoffen zorgen ervoor dat de spieren optimaal functioneren waardoor je sterker wordt en je conditie verbetert en draagt bij aan een beter spierherstel.

De hersenen functioneren beter wanneer NO maximaal gestimuleerd wordt en zelfs erectieproblemen kunnen verholpen worden.

Afvalstoffen die lang blijven hangen in het lichaam brengen schade met zich mee. Doordat de bloedvaten verwijden kunnen afvalstoffen beter vervoert worden uit de cel waardoor het lichaam ook beter herstelt en gezond blijft.

Voordelen betere doorbloeding

  • Meer zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen
  • Meer energie, kracht en uithoudingsvermogen
  • Sneller herstel en een beter immuunsysteem
  • Verlaagt de bloeddruk en ontlast het hart
  • Beter afvoeren van afvalstoffen
  • Verbetert de concentratie
  • Kan helpen tegen erectiestoornissen

Hoe kan je zelf NO stimuleren

krachttraining: Zowel krachttraining als duurtraining verbetert de doorbloeding in het lichaam en de algehele gezondheid, vooral bij het verbeteren van de hartgezondheid. (∠1).

Krachttraining werkt wel, maar cardio of duurtraining waarbij je je focust op conditie heeft nog meer positieve effecten voor de bloedcirculatie.

Cardio of een kleine wandeling: Cardio heeft grote voordelen voor de bloedcirculatie en is ook erg goed voor de gezondheid van het hart- en vaatsysteem (∠2).

Maak je niet te druk als je niet zo veel van een zware cardiosessie houdt, je bent maar een aantal uur per week in de spotschool. Met een wandeling van zo’n 30 minuten voor een aantal keer per week kan al goede resultaten gezien worden.

Meer water drinken: Water zorgt ervoor dat het lichaam optimaal functioneert en draagt bij aan een gezonde bloedcirculatie.

Water ontdoet het lichaam van afvalstoffen en laat alles makkelijker vloeien. Drink tenminste 1,5 liter tot 2 liter per dag, dit zijn ongeveer 8 tot 10 glazen.

Stretch je spieren regelmatig: Door je spieren te stretchen worden je spieren ontspannen en verbetert je houding waardoor je stressniveau afneemt, Ook de aderen worden elastischer door het stretchen (∠3), hierdoor wordt de bloedcirculatie verbeterd.

Voor het beste effect is het verstandig om 2 tot 3 keer per week de spieren lichtjes te stretchen.

Eet meer groente, fruit en kruiden: Groente, fruit en kruiden zitten vaak bomvol gezonde stoffen die helpen om de bloedsomloop te verbeteren. Denk aan vezels, vitamines, mineralen, flavonoïden en terpenen.

Per dag wordt aangeraden om minimaal 2 stuks fruit en 250 gram groenten te eten, meer groenten is altijd beter. Fruit bevat ook veel suikers, daarom is het niet verstandig om overboord te gaan met fruit.

Wat je niet moet doen

Vermijd stress: Stress verhoogt het stresshormoon cortisol, cortisol zorgt ervoor dat het lichaam in een noodstand komt. Dit houdt onder andere in dat de hartslag omhoog gaat en de bloedvaten vernauwen.

Plan zo nu en dan een ontspanningsdagje in, dit zou een dagje wellness of meditatie kunnen zijn. Maar ook een simpele wandeling in het bos of met de hond kan al voldoende zijn om stress te verlagen.

Vermijd suikers, geraffineerde koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen: Suikers zorgen voor een ontregelde bloedsuikerspiegel, een hoge bloedsuikerspiegel beschadigt zowel de aderen als de zenuwen.

Probeer ook enkelvoudige en geraffineerde koolhydraten te vermijden, denk aan:

  • Witbrood
  • Koek
  • Chips
  • Ijs
  • Pizza
  • Patat
  • Fruitsoorten zoals ananas en mango

Eet vooral producten met een lage glycemische index zoals:

  • Volkoren- brood, rijst en pasta.
  • Fruit zoals bessen, aardbeien en frambozen.
  • Groenten.
  • Vezels.

Vermijd te veel koffie en andere cafeïne houdende dranken: Een matige hoeveelheid cafeïne kan zeker gezond zijn en veel voordelen hebben voor het hart- en vaatsysteem.

Veel cafeïne kan je wel iets te veel energie geven waardoor er wat spanning kan ontstaat, hierdoor vernauwen de bloedvaten.

Vermijd alcoholische dranken: Een kleine hoeveelheid rode wijn kan gezond zijn voor de aderen, alcohol in het algemeen alleen niet. Drink geen alcohol of minimaliseer dit zo veel mogelijk om het hart en de bloedvaten gezond te houden.

Roken: Na het roken van een sigaret vernauwen de bloedvaten in de vingers en tenen al met zo’n 40 procent, moet je nagaan als er een aantal jaar door word gerookt.

Supplementen voor het verbeteren van de doorbloeding

  • Arginine is een aminozuur en regelt erg veel in het lichaam, het is waarschijnlijk de belangrijkste voedingsstof voor het verbeteren van de doorbloeding (∠4).

Arginine stimuleert de stikstofmonoxide in het lichaam waardoor de doorbloeding en zuurstof toeneemt en het lichaam sneller herstelt.

De opname van arginine is alleen niet optimaal waardoor er misschien beter voor een andere optie gekozen kan worden. De dosering voor arginine ligt dan ook erg hoog, denk aan 1 tot 3 doseringen van 3-6 gram per dag.

  • Citrulline malaat is net als arginine ook een aminozuur, citrulline malaat wordt in het lichaam omgezet naar arginine.

Omdat arginine niet zo goed opgenomen wordt kan er voor deze reden gekozen worden voor citrulline malaat (∠5).

Zo voorkom je een slechte opname van arginine en heb je minder nodig om hetzelfde effect te bereiken. De dosering van citrulline malaat ligt lager dan arginine, één dosis van 5-7 gram is optimaal.

  • Ginkgo biloba bevat terpenen, terpenen helpt onder andere bij het verbeteren van de doorbloeding naar de hersenen (∠6).

Ook zou het zelfs kunnen helpen tegen hersenziektes zoals parkinson, er wordt tijdens het gebruiken van ginkgo biloba een betere concentratie en een betere weerbaarheid tegen stress ervaren. Als je de juiste extract van ginkgo biloba hebt is 120-240mg per dag meer dan voldoende.

  • Kalium werkt samen met zout en voorkomt dat de bloeddruk stijgt. Daarbij zorgt het ervoor dat het lichaam en de aderen ontspannen en heeft kalium een bloedvat verwijdend effect (∠7).

Uit supplementen is het verstandig om niet meer dan zo’n 500mg kalium per dag te nemen. Let wel op dat er minimaal 3500mg kalium binnen gekregen moet worden.

  • Magnesium regelt veel processen en is het bekendste ontspanningsmateriaal. Ook ontspant het de bloedvaten (8), verbeterd de bloeddruk en heeft het een bloedverdunnend effect.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium uit supplementen zit rond de 200 tot 400mg per dag.

  • Eet meer pure chocola of pure cacao(bonen), Cacao in chocola is niet alleen erg gezond, ook verbetert het de bloedcirculatie (∠9).

De flavonoïden in cacao verhoogt de stikstofmonoxide waardoor de bloedvaten ontspannen en verwijden. Neem per dag 10 tot 20 gram pure cacao uit bonen of pure chocola voor het beste effect.


Comments

Popular posts from this blog

Fab Ceremonies | Wedding and Naming Celebrations

BOTOX ANIT-WRINKLE AFTERCARE

New Arrival Products